Leírás
A tészta reológiai vizsgálatának ma már klasszikusnak tekinthető eszköze, a Hankóczy módszerének továbbfejlesztése alapján működő VALORIGRÁF.
A műszer szabályozott viszonyok között a vizsgált anyagnak meghatározott mechanikai (gyúrási, nyírási) igénybevétellel szemben tanúsított ellenállását diagrammon rögzíti, amely alapján megállapítható, illetve értékelhető a liszt vízfelvevő képessége, a tészta stabilitása, rugalmassága, kialakulásának ideje, ellágyulásának mértéke és az ún. sütőipari érték. A gyúrás, illetve a nyírás rozsdamentes edényben, rozsdamentes lapáttal történik. Tovább fejlesztett készülék, stabil meleg levegő szállítás a munkatérbe, valamint annak pontos hőmérséklet tartásáról tirisztoros rendszer segítségével egy digitális hőmérsékletmérő műszer írja ki a munkatér hőmérsékletét.
Technikai adatok:
Vizsgálati minta mennyisége 50 g
Keverőlapátok fordulatszáma 96 ill. 64 fordulat / perc
Vizsgálati hőmérséklet 30 +/- 0,5 °C
Diagram papír haladási sebessége 10 mm / perc
Feszültség 400 V 50 Hz
Teljesítmény felvétel 0,8 kVA
Térméretek 725 x 425 x 420 mm
Tömeg 62 kg
Ára: 920 000 Ft + ÁFA
Garancia idő 2 év (lapát persely kivételével)