Leírás
Sikér analizátor szett tudni valók:
A készülék célszerű felhasználási területe minden olyan laboratórium, amely búza vagy liszt minősítéséhez, ellenőrzéséhez sikért használ fel.
A két munkahelyes készülék őrleményből vagy lisztből készített tésztákból a keményítő kimosásával állítja elő a sikért mechanikus úton, áramló folyadékkal. A készülék használata nagymértékben megkönnyíti és meggyorsítja az eddig csupán kézzel végzett műveletet.
Nedvessikér-tartalom:
A nedves sikért a liszt vízben nem oldódó fehérjéi (gliadinok és gluteninek) alkotják. A tészta mechanikus keverése közben a keményítő kimosódik a sós vízzel, miközben a fehérjék térhálósodnak és rugalmas sikérvázat hoznak létre. A nedvessikér-tartalmat a liszt %-os arányában adjuk meg.
Glutén (sikér) index:
A glutén index a sikér centrifugálása után a speciális szitán fönnmaradt nedves sikér %-os aránya. A nemzetközi minősítő gyakorlatban használatos értékszám,
a nedves sikér minőségét – erősségét, rugalmasságát – jellemzi.
AACC 38-12 | ICC 137/1, 155 & 158 | ISO 21415-2 |
---|
Sikér analizátor szett műszaki adatok:
Sikérmosó készülék – két munkahelyes: | |
---|---|
Finom háló: | 200 nyílás / inch |
Goromba háló: | 26 nyílás / inch |
Öblítőtál belső átmérője: | 54 mm |
Mosandó minta tömege: | 10 g / munkahely |
Öblítő oldat folyás: | 50 – 56 ml |
Tészta készítési idő: | 5 – 75 s |
Öblítési idő: | 1 – 15 min (állítható) |
Tápfeszültség: | AC 220 V / 50 Hz |
Tömeg: | 22 kg |
Méretek: | 335 x 330 x 325 mm |
Sikér index teszter: | |
Fordulatszám: | 3000, 6000 ± 5 rpm / min |
Rostanyílás mérete: | 500 µm |
Munka ideje: | 0,5 – 5 min |
Motor teljesítmény: | 25 W |
Tápfeszültség: | AC 220 V / 50 Hz |
Tömeg: | 6 kg |
Méretek: | 265 x 220 x 165 mm |