Leírás
Pontos, megbízható, gyors, üzembiztos, magas fokon automatizált!
Farinográf Bradenberg – PF 01 bemutatása
A farinográf a liszt minősége vizsgálatának speciális eszköze.
Általában a liszt kezelésének a következő területein használják: búzanemesítés, kereskedés, tárolás, liszt feldolgozás, élelmiszer előállítás.
Farinográf Bradenberg – PF 01 alkalmazási területei
minőségmérési szervezetek
búzanemesítők
gabona kereskedő és tároló vállalkozások
gabona, és élelmiszer feldolgozó vállalkozások
stb.
Farinográf Bradenberg – PF 01 műszaki adatai
minta kapacitás: | 300g / 50g |
---|---|
keverési sebesség 1: | 63 1/min |
keverési sebesség 2: | 31,5 1/min |
mérési tartomány: | 0 – 10 Nm |
felvett teljesítmény: | 250 W |
tápfeszültség: | 230V 50Hz |
Farinográf Bradenberg – PF 01 jellemzői
pontos, gyors: elektromos elemző eljárás alkalmazása a mechanikus helyett, a mért adat így pontosabb, és gyorsabban áll rendelkezésre.
Megbízható: a mérési eredményeknek jók, reprodukálhatók
Magas fokú automatizáltság: számítógép az adatok feldolgozásához, automatikusan elbírálja az eredményt, a nemzeti és nemzetközi szabványoknak megfelelően képes értékelni az eredményt
Farinográf Bradenberg – PF 01 eljárása:
Két féle készülék létezik 50 és 300 gramm
1. Az 50g ill. 300g liszt mintát (a 300g-os pontosabb) 14% nedvességtartalommal grammos mércével kimérjük és a farinograph dagasztócsészéjébe helyezzük
2. vizet a liszthez öntjük, és összekeverjük, tésztát képzünk
3. a tészta keverését a farinograph rögzíti, és egy papíron ábrázolja a hozzátartozó görbét
4. a hozzáadott víz mennyisége befolyásolja a görbe helyzetét. Kevesebb víz növeli a tészta sűrűségét, és a görbét felfelé tolja és fordítva.
5. a görbe középre állítandó 500 ±20 BU-ra, megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával, és addig kell futtatni, amíg a görbe elhagyja az 500-as szintet.
Eredmények:
a farinográf meghatározza a liszt minta sikértartalmát a tészta keverésénél keletkező ellenállásból,
a farinográf eredményei közt található az abszorpció, tészta kialakulási idő, stabilitási idő, ellágyuláshoz szükséges idő, és a vegyes tolerancia index.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.