Kapacitiv KKT.

PKGI -1 Sikéranalizátor

PKGI -1 SIKÉRANALIZÁTOR

3 részes: Sikérmosó 2 mh, sikér centrifuga és sikér szárító (sütő)

A készülék célszerű felhasználási területe minden olyan laboratórium, amely búza vagy liszt minősítéséhez, ellenőrzéséhez sikért használ fel.

A két munkahelyes készülék őrleményből vagy lisztből készített tésztákból a keményítő kimosásával állítja elő a sikért mechanikus úton, áramló folyadékkal. A készülék használata nagymértékben megkönnyíti és meggyorsítja az eddig csupán kézzel végzett műveletet.

Nedvessikér-tartalom:

A nedves sikért a liszt vízben nem oldódó fehérjéi (gliadinok és gluteninek) alkotják. A tészta mechanikus keverése közben a keményítő kimosódik a sós vízzel, miközben a fehérjék térhálósodnak és rugalmas sikérvázat hoznak létre. A nedvessikér-tartalmat a liszt %-os arányában adjuk meg.

Glutén (sikér) index:

A glutén index a sikér centrifugálása után a speciális szitán fönnmaradt nedves sikér %-os aránya. A nemzetközi minősítő gyakorlatban használatos értékszám,
a nedves sikér minőségét – erősségét, rugalmasságát – jellemzi.

AACC 38-12

ICC 137/1, 155 & 158

ISO 21415-2

Műszaki adatok:

Sikérmosó készülék – két munkahelyes:

Finom háló: 200 nyílás / inch

Goromba háló: 26 nyílás / inch

Öblítőtál belső átmérője: 54 mm

Mosandó minta tömege: 10 g / munkahely

Öblítő oldat folyás: 50 – 56 ml

Tészta készítési idő: 5 – 75 s

Öblítési idő: 1 – 15 min (állítható)

Tápfeszültség: AC 220 V / 50 Hz

Tömeg: 22 kg

Méretek: 335 x 330 x 325 mm

Sikér index teszter:

Fordulatszám: 3000, 6000 ± 5 rpm / min

Rostanyílás mérete: 500 µm

Munka ideje: 0,5 – 5 min

Motor teljesítmény: 25 W

Tápfeszültség: AC 220 V / 50 Hz

Tömeg: 6 kg

Méretek: 265 x 220 x 165 mm