Kapacitiv KKT.

Mininfra SmarT

AKCIÓS ÁRON, JELENTŐS KEDVEZMÉNNYEL!

(Egész szemes elemző, 2 db küvettával, hordtáskával)

Mininfra SmarT –Infravörös gabona és liszt elemző

Garatos kivitelének köszönhetően felhasználása egyszerűbb és kényelmesebb, mint a mintatartós készülékeké: mind egész magvak, mind lisztek összetételének mérését lehetővé teszi külön mintatartó,vagy egyéb kiegészítő alkatrész nélkül!

A speciális infravörös optika és mintakezelési technika alkalmazása kiváló rövid és hosszú távú stabilitást eredményez. Egyedi optikai kompenzációs rendszerének köszönhetően az eredményeket nem befolyásolja sem a minta, sem a környezet hőmérséklete és nincs szükség bemelegedési időre. A készülék 1 perc alatt több száz elemi mérést végez, amely biztosítja a kiváló reprodukciót, és lehetővé teszi a gabonák, olajos magvak és lisztek pontos mérését minta előkészítés nélkül.

A mérési eredmények a beépített hőnyomtató segítségével a mérés végén, vagy akár később is kinyomtathatóak.

A műszer gyárilag előállított és tesztelt magyar kalibrációkkal kerül forgalomba.

A kiváló fényerejű, színes 7” méretű, érintőképernyős LCD kijelző biztosítja mind az egyszerű kezelést, mind a fejlett adat ki- és beviteli lehetőségeket.

Az előlapon található USB 2.0 csatlakozó lehetőséget nyújt többek között a szoftver és a kalibrációk frissítésére, továbbá a tárolt mérési eredmények mentésére.

Mintakezelés

A készülék garatos kivitelénél fogva nem igényel minta előkészítést. A készülék automatikusan beállítja a különböző terményfajtákhoz szükséges optimális mérési rétegvastagságot, és a minták tömörítését is elvégzi. Mérés után a minta a készülék aljában lévő a fiókba kerül. (Csak lisztek mérése után szükséges a garat minimális tisztítása.)

Kalibráció

A szkenner típusú Mininfra készülékekre közös kalibrációk készülnek ismert mintasorozatokkal PLS és MLR (Multiple Linear Regression ) módszerrel. A kalibrációkat a készülékekbe a gyártás során visszük be. A kalibrációk a Mininfra műszerek esetén az egyik műszerről a másikra átvihetők. A műszereket a felhasználó igényének megfelelő kalibrációval szállítjuk. A Mininfra SmarT műszer beépített kalibráció-módosító programmal rendelkezik, de opcionálisan Windows alatt futtatható kalibráló program is rendelhető.

A műszer használata

A műszer kezelése szakértelmet nem igényel. Egy mérés a garat megtöltéséből, valamint egy nyomógomb megnyomásából áll. A mérésadatok, a mérés sorszáma, valamint a méréssel kapcsolatos egyéb adatok kijelzése a képernyőn történik, ill. igény szerint kinyomtathatók.

Főbb jellemzői

 • Szemes termények (búza, árpa, kukorica, rozs, tritikálé, repce, szója), lisztek mérése.

 • Nincs minta-előkészítés.

 • Nincs bemelegedési idő.

 • A legfontosabb beltartalmi jellemzők egyidejű mérése: fehérje, nedvesség, sikér, hamu, szemkeménység, Zeleny-szám, zsír.

 • Készülékek között átvihető kalibrációk.

 • Kiváló hullámhossz pontosság és stabilitás.

 • 7” színes érintőképernyős LCD kijelző.

 • Beépített grafikus nyomtató.

 • WIFI/LAN kapcsolat számítógéphez (2013 3.negyedévtől).

 • Vonalkód olvasó előkészítés.

 • Kalibrációs modul.